El servim el darrer d’aquesta proposta mensual per a poder-nos netejar una mica el paladar després dels formatges blaus. És un gruyère de cooperativa, fet amb llet crua de vaca. Pasta cuita d’un gustet dolç. La clovella no és comestible. Pasta de color blanc cru, a vegades una mica groguenc. Gust intens i dolç que […]

Formatge amb traces de Penicillium Roquefortis de llet pasteuritzada de vaca. De textura mantecosa i molt ben integrat el Penicillium. Cuall animal que aporta encara més intensitat en boca. L’equilibri d’aquest formatge blau és exquisit. Afinat per Neal’s Yard Dairy, compta amb una recepta corregida per ells mateixos per a cercar-ne l’equilibri. Intensitat mitja-alta que […]

5 des.

Llet pasteuritzada de vaca. Pasta premsada. No cuita. Maduració mitja de 4 a 6 mesos. Clovellas comestible i netejada amb vi i orujo. Pasta vetejada de vi. Submergit dins vi i orujo els darrers 3 mesos de maduració. Sabors fruitals i de llet. Intensitat baixa. Per començar el tast amb un toc vitivinícola.

Llet crua de vaca Jersey. Pasta cremosa i groguenca, tipic d’aquesta raça de vaca. Intensa olor i suau, agradable en boca. Aquest formatge és la recepta tradicional del “Arzua Ulloa” típic de Galícia però produït artesanalment i deixant créixer la flora de la clovella. Quan el Geotricum Candidum penetra en la clovella del formatge es […]