SOM DE CAN JAN

De ca qui et diuen?

A Binissalem encara som de ca qualcú i això n’és un orgull. El restaurant ocupa avui el que fou lantic casal de can Jan que tanta gent recorda i nosaltres no volem oblidar. Perquè hi ha un bocí de can Jan repartit per cada cantó del poble. Des del coll del pou que hi ha a can Gelabert avui i que temps enrere poalejava l’aigua a la clastra, fins les pedres de la façana i la portassa, que van servir per fer l’actual plaça juntament amb les donacions d’altres casals de Binissalem.

Nosaltres volem que tu també te’n duguis un bocí de can Jan. Aquesta vegada en forma de mos i record. De record d’un bon menú, d’haver-t’ho passat bé, d’haver gaudit fora presses, a preu raonable i aclucant els ulls mentre penses què et recorda aquesta darrera mossegada. Volem que tornis: a gaudir de menjar.

IMG_1843

Compram local. Gaudim global

Can Jan és mercat i és temporada. És moure la mar, el cel i la terra per tornar gaudir de menjar

Menú

Passió pel menjar

Sí, cuinam en mallorquí perquè som d’aquí. Però cuinar en mallorquí no és cuinar receptes de l’antigor. Hi ha més de dues-centes maneres de fer sopes mallorquines i, al cap i a la fi, la bona és la d’un mateix, la de casa, aquella a la què estam avesats des de ben petits. Ens encanta la idea d’oferir-te com can Jan entén la dieta mediterrània i la cuina illenca.

Ens inspiram en el mercat –els divendres, a més, a la mateixa plaça de Binissalem– i en el receptari tradicional. No vol dir que tot sigui clàssic perquè ens agraden tant les burballes com els tartars, però sí que cercam que els gustos siguin aquells que des de fa generacions ens alimenten.

No tenim llampuga fins setembre, ni taronges a l’estiu, ni tords, becades o llebre fora de temporada. La cuina ens inspira respecte tant pel receptari de sempre reinventat com pel cicle vital de cada ingredient.