Can Jan és art perquè entenem la gastronomia com a tal. I admiradors com som de l’art de Pep Guerrero, li vam proposar que fos ell qui comencés amb l’exposició inaugural coincidint amb la inauguració del restaurant. Les peces busquen ser part del mobiliari de can Jan però, sobretot, busquen agradar i que puguin ser part del que un pot dur-se a casa, com el record d’una excel·lent vetllada.

A Pep Guerrero (Sóller, Mallorca, 1966) li agrada agradar amb la seva obra. Defuig del boato de la fama a persona, ja que la seva discreció passa per moviments curts, to de veu baix i mirada viva, de qui sap que per menjar-se el món cal fer-ho a petits mossos. La seva obra és recognoscible per la seva ultra-contemporaneïtat disfressada de vintage, els seus paisatges que freguen el clàssic i l’estàndard del bon gust en contraposició amb els colors cridaners, estampats i els animal print que funcionen de contrapunt al classicisme de les campiñas d’arbres que et fan veure la llum a través del clarobscur del seu traç.

Pep és col·leccionista d’objectes bonics, més enllà de la utilitat d’aquests objectes. Hi ha cert plaer en el fet de posseir peces que estèticament es destigen, perquè viure podent contemplar la bellesa és un plus. Potser sigui aquesta la nota que es destil·la de cada quadre, arracada, sabata, penjoll, taula, peça d’escacs, cotxe, foulard, maleta, cadira o gerro que pensa, dissenya en el seu cap i plasma amb les seves mans. El suport és gairebé el de menys quan de cercar la seducció a través de l’objecte acabat és el que compta. Vides de peces que, embolicades en quadrets, ratlles, zebres o pin-ups, tenen una segona vida, una oportunitat de seguir vivint per aportar la bellesa que Pep Guerrero forja amb el seu traç bell i original. ¿Límits? Només els que la narrativa del seu propi imaginari li dicti.

Des de l’inici de la seva carrera artística el 1992, la llista de les individuals i col·lectives de Pep Guerrero és inabastable: de París a Palma, de Houston a Bolonya, de Cadis a Mèxic. Nova York va caure als peus de Pep i Ágatha Ruíz de la Prada, amiga personal i artística en innombrables exposicions. I ara el preciós repte de plasmar la seva obra a les parets de CAN JAN, amb la intenció de decorar, sí, però amb la finalitat última de maridar visualment gastronomia amb art.

Benvingut, Pep